Hangos Szemle

A Hangos Szemle rovat az Önkéntes Szemlében megjelent tanulmányokról szóló háttérbeszélegtéseket tartalmaz.

 Önkéntes Szemle első számának tanulmányairól szóló háttérbeszélgetések

Az első videóban Dorner László az önkéntes motivációkról ad egy rövid összefoglalót. Ajánluk a beszélgetést önkéntes-koordinátoroknak, szervezet vezetőknek és kutatóknak.

A második alkalommal Nagy Rékával a fesztiválönkéntességről és önkéntes-módszertani tapasztalatokról beszélgetünk. Ajánljuk a beszélgetést az önkéntes-mentoroknak, szervezeti vezetőknek.

A harmadik alkalommal Fényes Hajnalka az egyetemisták önkéntességének jellemzőiről és motivációiról készült 10 éves kutatás eredményeit mutatja be. Ajánljuk a beszélgetést az egyetemista önkénteseknek, egyetemi vezetőknek HÖK-vezetőknek.

A negyedik alkalommal Gyorgyovich Miklós a Századvég által készített felmérés az "Önkéntesség Magyarországon 2018" alapján a formális és az informális önkéntesség különbségeiről jellemzőiről lesz szó. Ajánljuk a beszélgetést kutatóknak, önkéntes szervezetek vezetőinek, és a kkormányzati szakembereknek.

Az ötödik alkalommal Markos Valéria azt a kutatást ismerteti, amely alapján az Iskolai Közösségi Szolgálat nyerteseiről szóló tanulmányát írta meg az Önkéntes Szemle első számába. Ajánljuk a beszélgetést a közösségi szolgálatot végző diákoknak, tanáraiknak és a középiskolai igazgatóknak.

A hatodik alkalommal Perpék Éva az önkéntesség Gyermekesély programokban való lehetőségeiről beszél. Ajánljuk a beszélgetést a Gyermekesély programok vezetőinek, önkormányzati szakembereknek.

Az Önkéntes Szemle elő számának tanulmányait bemutató háttérbeszélgetéseket Bartal Anna Máriának az első Nemzeti Önkéntes Stratégia (2012-2020) eredményeit és adósságait bemutató tanulmányáról szóló beszélgetés zárja, amelyet Kozák Annamária az Önkéntes Szemle szerkesztőbizottságának tagja késztett. Ajánljuk a beszélgetést az önkéntes szervezetek vezetőinek, kormányzati szakembereknek és döntéshozóknak.