Aktuális hírek


Az Önkéntes Szemle harmadik évfolyam első számának fókuszában - közel százhatvan oldalon - az ifjúsági önkéntesség áll. Az, az ifjúsági önkéntesség, amely a hazai önkéntes szektor fejlődésének az egyik alapköve. Az első két tanulmány a Magyar Ifjúság Kutatás 2020 adatbázisára támaszkodva elemzi egyfelől az önkéntes fiatalok jellemzőit, másfelől...

Dr. Szabó Máté jogász, politológus, 2007 és 2012 között az állampolgári jogok, majd 2012-13-ban az alapvető jogok biztosa, egyetemi tanár – szerkesztőbizottságunk tagját – köszöntjük az alábbi rövid életrajzi mozaik töredékkel 65. születésnapja alkalmából.

Ma még nem állíthatjuk teljes bizonyossággal, hogy a COVID-19 járvány a múlté. Az elmúlt két év gyökeresen átalakította mindannyiunk életét, amelyet most próbálunk visszarendezni.
Számos felmérés készült már az egészségügyi, oktatási, szociális, gazdasági szektorokban dolgozók helyzetéről a COVID-19 járvány hatásait vizsgálva.

2022.07.11

Az Önkéntes Szemle és kiadója az Alapítvány a Magyar Önkéntesség Fejlesztésért a Richter Gedeon Nyrt. támogatásával, pályázatot ír ki díjazott tanulmányok elkészítésére, a kórházi önkéntesség témakörében. Pályázati információk ITT